02-08- 2018
Vacature: Ervaren en Enthousiaste Pedagogisch Medewerkers

Vacature

Wij zijn Gezinshuis De Kantelaar. We hebben de overtuiging, dat opgroeiende jongeren een betrokken omgeving nodig hebben waarin geloofd wordt in en gewerkt wordt met de talenten en gezonde ontwikkelingsmogelijkheden van die jongeren. Gezinshuizen zijn in de kern sociale gemeenschappen waar deze jongeren geaccepteerd worden, perspectief krijgen en waarin volwassenen een (h)echte band met hen aangaan. De kracht ligt in het versterken van het gewone leven en daarmee het opbouwen van het vertrouwen.

Wij zijn gericht op het scheppen van een huiselijke sfeer met activiteiten in en om het huis.

Met daarbij veel aandacht voor wederkerigheid. Dus wel: samenleven en werken met elkaar en niet: Ik ben een kind met een rugzak dus ik hoef en kan niets. Maar wel: Ik heb talenten en die mag ik leren ontdekken zodat ik ze leer in te zetten voor mijzelf, het gezin, de familie, de buurt en de wijk. Dit maakt een kind een volwaardig lid van de maatschappij die later als volwassenen ook goed participeert in die maatschappij.

Wij hebben als gezinshuis twee locaties. De Kantelaar in Lichtenvoorde (Gemeente Oost Gelre) is er voor 4-5 jongeren tot 16 jaar (of ouder als zelfstandigheid (nog) geen onderwerp is) met o.a. hechtingsstoornis en complex trauma. Hier wonen ook 2 honden die onmisbaar zijn voor de groei van de jeugdigen.

De Kantelaar 2.0 in het buitengebied van Aalten net buiten de grenzen van de gemeente Oost Gelre is er voor 2-3 jongeren die zelfstandigheid als einddoel van hun verblijf in het gezinshuis hebben. Daarnaast is het een plek voor jongeren uit de eerste locatie wanneer ze 1 op 1 begeleiding nodig hebben. Ook is het een locatie waar we ambulante hulp en ondersteuning leveren. Hier hebben we ook enkele dieren (1 hond, kippen, konijnen, 2 varkentjes en 2 mini shetlanders) die e.e.a. ondersteunen.

Voor ons gezinshuis, dat uit twee locaties bestaat zijn wij op zoek naar:

 

Ervaren en Enthousiaste Pedagogisch Medewerkers 30-36 uur

 

Als je op deze vacature solliciteert kun je aansluiten bij onze visie en ben je minimaal in het bezit van HBO diploma Social Work / SPH of vergelijkbaar met aansluiting bij de jeugdzorg. Een leergierige houding en een goed reflectief vermogen zie je als een vanzelfsprekendheid en je weet maatwerk te maken van de afstand en nabijheid die elke jeugdige zoekt en nodig heeft. Je hebt ervaring in het werken met jeugdigen en daarnaast ben je in het bezit van rijbewijs B of BE en van een VOG.

We zijn een klein, gemoedelijk en flexibel team waarbinnen je de mogelijkheid krijgt zelfstandig te werken en initiatieven te nemen. Wij bieden arbeidsvoorwaarden volgens de cao-Jeugdzorg en wij verzorgen jou coaching en training. In eerste instantie gaat het om een halfjaarcontract maar een vast contract behoort zeker tot de mogelijkheden.

De dagen en uren dat je werkt regelen we in overleg en plaatsen dat dan in een vast rooster met onregelmatige diensten en een  (af en toe twee) weekenden in de 4 weken.

Je hoofdtaak is het begeleiden van jeugdigen, daarnaast houd jij je bezig met regelzaken, rapportages en huishoudelijke taken.

Interesse? Bel voor informatie naar Mirjam Brugman, 06-12506801

Of stuur je sollicitatiebrief met CV naar info@gezinshuisdekantelaar.nl

Of bekijk eerst onze website www.gezinshuisdekantelaar.nl