Transformatie:

Kantelen, niet hetzelfde willen vasthouden.

  • Een kantelaar is een persoon, die een hele organisatie ten goede kan doen kantelen om zo mee te laveren met de veranderende maatschappij.
  • Maar ook de maatschappij, of een onderdeel daarvan kan hij of zij beïnvloeden, zodat deze meekantelt. Dit gaat niet zonder slag of stoot. En meestal is de eerste reactie op een andere aanpak er een van tegenwerking en onbegrip. Want: alle verandering is voor het gevoel van de meeste mensen negatief. “Het is altijd op deze manier goed gegaan, waarom zou je iets veranderen?” Is een veel gehoorde tegenwerping.
  • Maak gebruik van die veranderende maatschappij en zorg dat deze jou kant op kantelt. Zodat het veranderproces er een wordt waar de termen “duurzaamheid”, “welzijn” en “geluk” zeker op van toepassing zijn!
  • Een uitwerking van transformatie is bijvoorbeeld, dat een gezinshuis met zijn professionele mogelijkheden heel laagdrempelig ingezet kan worden om uitplaatsing of crashen te voorkomen door tijdelijk een kind/jongere een plekje te geven om zijn of haar (pleeg)gezin wat tot rust te laten komen. Daarnaast kunnen wij opvoed- en ontwikkelingsondersteuning geven.
  • vanaf 01-06-2017 is het verlengstuk van ons gezinshuis, dat we De Kantelaar 2.0 hebben gedoopt, operationeel. Op fietsafstand (3,2 KM en met de auto 4,5 KM) van onze locatie in Lichtenvoorde, in het buitengebied van Aalten kunnen jongeren die daar aan toe zijn meer aan hun zelfstandigheid werken. Daarnaast kunnen we hier 1 op 1 aandacht geven aan jongeren die dat even nodig hebben. Dit kan van 1 of meer uurtjes tot 1 of meer dagen. Dit kunnen we ook aanbieden voor jongeren die het even niet redden in de maatschappij of op school. Hierbij betrekken we ook heel nauwgezet de ouders en eventueel andere leden van het netwerk van de jongeren. informeer maar eens naar de mogelijkheden.

Darwin

Het zijn niet de sterksten die overleven

En ook niet de meest intelligenten die overleven

Het zijn diegenen die zich het beste aanpassen aan veranderingen!

                                                                               -CharlesDarwin-

 


transformeren is ook anders denken.

Bijvoorbeeld: kinderen in de jeugdzorg hebben geen rugzak, maar een schatkist.

zie:

Geen rugzak maar schatkist

Binnen Jeugddorp de Glind wonen doorlopend zo’n 140 kinderen en jongeren, die om uiteenlopende redenen niet bij hun ouders kunnen wonen. Deze kinderen en jongeren delen met elkaar dat ze al veel hebben meegemaakt. Ze leiden een complex leven, wat hen op een bepaald moment in het Jeugddorp brengt. Wanneer ik mijn oren goed te … Meer lezen over Geen rugzak maar schatkist