06-12- 2018
Vacature: Ervaren en Enthousiaste Pedagogisch Medewerkers

Vacature

Wij zijn Gezinshuis De Kantelaar. We hebben de overtuiging, dat opgroeiende jongeren een betrokken omgeving nodig hebben waarin geloofd wordt in en gewerkt wordt met de talenten en gezonde ontwikkelingsmogelijkheden van die jongeren. Gezinshuizen zijn in de kern sociale gemeenschappen waar deze jongeren geaccepteerd worden, perspectief krijgen en waarin volwassenen een (h)echte band met hen aangaan. De kracht ligt in het versterken van het gewone leven en daarmee het opbouwen van het vertrouwen.

Wij zijn gericht op het scheppen van een huiselijke sfeer met activiteiten in en om het huis.

Met daarbij veel aandacht voor wederkerigheid. Dus wel: samenleven en werken met elkaar en niet: Ik ben een kind met een rugzak dus ik hoef en kan niets. Maar wel: Ik heb talenten en die mag ik leren ontdekken zodat ik ze leer in te zetten voor mijzelf, het gezin, de familie, de buurt en de wijk. Dit maakt een kind een volwaardig lid van de maatschappij die later als volwassenen ook goed participeert in die maatschappij.

Wij hebben als gezinshuis twee locaties. De Kantelaar in Lichtenvoorde (Gemeente Oost Gelre) is er voor 4-5 jongeren tot 16 jaar (of ouder als zelfstandigheid (nog) geen onderwerp is) met o.a. hechtingsstoornis en complex trauma. Hier wonen ook 2 honden die onmisbaar zijn voor de groei van de jeugdigen.

De Kantelaar 2.0 in het buitengebied van Aalten net buiten de grenzen van de gemeente Oost Gelre is er voor 2-3 jongeren die zelfstandigheid als einddoel van hun verblijf in het gezinshuis hebben. Daarnaast is het een plek voor jongeren uit de eerste locatie wanneer ze 1 op 1 begeleiding nodig hebben. Ook is het een locatie waar we ambulante hulp en ondersteuning leveren. Hier hebben we ook enkele dieren (1 hond, kippen, konijnen, 2 varkentjes en 2 mini shetlanders) die e.e.a. ondersteunen.

Voor ons gezinshuis, dat uit twee locaties bestaat zijn wij op zoek naar:

 

Op dit moment zijn er geen vacatures.

Wel zijn we op zoek naar weekendpleegouders voor enkele kinderen.

Het is een vrijwilligersfunctie met onkostenvergoeding. hiervoor tekent u een contract en vragen we een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aan.

Mocht je daar wat voor voelen, neem dan gerust contact op.

 

Interesse? Bel voor informatie naar Mirjam Brugman, 06-12506801

Of stuur je sollicitatiebrief met CV naar info@gezinshuisdekantelaar.nl

Of bekijk eerst onze website www.gezinshuisdekantelaar.nl